Hoe haalt u veel omzet uit uw website?

Hoe haalt u veel omzet uit uw website?

Bent u een startende ondernemer? Of wilt u simpelweg meer omzet uit uw website halen? Meer omzet krijgt u niet van de een op de andere dag. Het is verstandig om veel met andere ondernemers te sparren en veel onderzoek te doen naar de behoefte van uw klant. Ook het verstandig om op internet veel tips te lezen hoe u uw omzet kan verhogen. Hieronder staan alvast 3 tips waarmee u uit de voeten kan.

Is uw website wel goed vindbaar in Google?

25 jaar geleden was het zaak dat u goed gevonden werd in de Gouden Gids. Tegenwoordig wilt u goed gevonden worden in Google, zodat u door de consument minimaal in overweging kan worden genomen. Dit wordt ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd, oftewel SEO. Meer dan tweehonderd factoren bepalen of uw website wel goed vindbaar is in Google. Het is raadzaam om uw zoekmachineoptimalisatie uit te besteden aan LEQUAL, want zij hebben de expertise in huis om uw websites beter vindbaar te maken.

Hoe ziet uw website er visueel uit?

Uiteraard is de design van de website ook belangrijk. Zo moet de website responsive zijn. Dit houdt in dat de website zich aanpast aan het formaat van de website. Het is hiervoor ook belangrijk dat u doelgroep tot conversie drijft. Zo kunt u met behulp van Hotjar testen hoe gebruikers met uw website omgaan. Op welke pagina’s haken zij af? Wat vullen zij in de zoekbalk in? Allemaal vragen waar u met behulp van Hotjar antwoord op krijgt.

Voorkom verborgen kosten

Tegenwoordig komt u nog altijd webshops tegen waar u op het einde van de checkoutproces nog voor extra’s moet betalen. Dit zorgt voor een teleurstelling, waardoor de eigenaren klanten mislopen. Stel overigens altijd een customer journey. Hiermee laat u ‘de reis’ zien die de klant aflegt. Door dit te onderzoeken ontdekt u de pijnpunten, waardoor u de klant tevredener kan maken. En daar wordt u op den duur ook vrolijk van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *