Kenmerken en mogelijkheden van webcasts

Kenmerken en mogelijkheden van webcasts

Een webcast is een soort uitzending die live wordt uitgezonden via Internet waarbij er gebruik wordt gemaakt van de volgende streaming media: een camera of videosignaal, een Internetverbinding op de betreffende locatie, een encoder en een streaming server. De encoder is een krachtige computer waarop een videobron aangesloten kan worden. In sommige gevallen kan een webcast ook eerder opgenomen zijn.

Eigenlijk is er sprake van een online presentatie waarbij fysiek publiek aanwezig is terwijl dit bij een webinar niet zo is. Echter zijn bij een webcast ook sommige mensen online aanwezig. Op het moment zelf kunnen honderden mensen aanwezig zijn maar als de presentatie online wordt uitgezonden, kan het aantal mensen wat online kijkt, snel oplopen tot hogere getallen. Bij een webcast is er sprake van interactie met het fysieke publiek en minder met het online publiek, maar bij een webinar is de interactie met de online kijkers wel groot. Webcasts bieden extra mogelijkheden in vergelijking met een webinar. Zo bieden ze naast video, audio en presentatie slides ook meer geavanceerde kenmerken. Denk hierbij aan interactieve mogelijkheden, zoals het gebruik maken van pollvragen, een chatscherm en call- to- actions. En daarnaast is het mogelijk uw bureaublad te delen, applicaties via een tablet of smartphone te tonen of gebruik te maken van live video. Door de extra mogelijkheden worden webcasts vaak gebruikt voor marktsegmentatie en klantacquisitie. Bovendien levert een webcast veel data op, zoals over de contactgegevens van de deelnemers. Hierdoor is het mogelijk na afloop van de presentatie gegevens te bewaren om ze vervolgens te gebruiken om potentiële klanten/publiek te benaderen. Ook kunt u na de registratie de webcast naar een gewenste doelgroep sturen waardoor uw publiek alleen maar uitgebreid kan worden.

Het bedrijf Yourwebinar biedt hulp aan wanneer u een webcast zou willen organiseren maar nog niet over de juiste middelen bezit. Kijk op hun website webcast als u hier meer informatie over wil inwinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *