Linkbuilding uitbesteden of zelf doen?

Linkbuilding uitbesteden of zelf doen?

SEO is een belangrijk onderdeel van veel bedrijven hun marketing. Door goed te ranken in de zoekmachines kunt u namelijk enorm veel organisch verkeer naar uw website halen. Dit verkeer is erg kostbaar en belangrijk voor veel bedrijven. SEO bestaat uit veel verschillende onderdelen en kost hierdoor dus ook veel tijd. Een essentieel onderdeel van SEO is linkbuilding. Linkbuilding is een methode om backlinks naar een website te verzamelen. Het is belangrijk dat dit handmatig en goed gedaan wordt om straffen van Google te voorkomen. Is het dan wel handig om zelf te doen of moet u linkbuilding uitbesteden aan een externe partij?

Voordelen van linkbuilding uitbesteden

Het uitbesteden van linkbuilding aan een externe partij heeft veel handige voordelen. Om te beginnen kost linkbuilding gewoon enorm veel tijd. Het is een hoop werk waar u al snel uren of zelfs dagen mee bezig bent wanneer u het goed wilt uitvoeren. Het kopen van linkjes is geen goede methode en dus kunt u veel tijd besparen door het uit te besteden. Hiernaast hebben linkbuilding partijen vaak grote netwerken aan websites en connecties, waardoor ze het linkbuilding een stuk efficiënter kunnen inrichten en in een kortere periode veel meer werk kunnen leveren. Ook maken de meeste bureau’s gebruik van diverse tools om het linkbuilding nog makkelijker te maken. Deze tools zijn niet altijd gratis en moeten dus ook nog worden aangeschaft wanneer u het zelf wilt doen. Ten slotte werken de meeste partijen erg transparant, waardoor u zelf nog genoeg mee kan beslissen over wat er wordt gedaan.

Gevaren van linkbuilding uitbesteden

Eigenlijk heeft het uitbesteden van linkbuilding weinig gevaren, mits u het uitbesteedt aan een goede partij. Het is belangrijk dat u de mogelijkheid hebt om te controleren wat voor links er live komen en welke methodes hiervoor worden gebruikt. Het gaat namelijk om uw website en u wilt niet dat er spammerige content naar uw website komt. Het andere gevaar is dat er nooit een zekerheid is op betere rankings, maar dit is meer een gevaar van SEO als van het uitbesteden.

Linkbuilding uitbesteden aan een goede en betrouwbare partij? Neem dan een kijkje op www.reputatiefabriek.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *