Maak jouw website vindbaar

Maak jouw website vindbaar

Online marketing wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. Je kan een hele mooie en goedwerkende website hebben, maar je hebt er weinig aan wanneer potentiele klanten jouw website niet kunnen vinden. Je moet je website dus online zichtbaar maken. Online zichtbaarheid kan je creeëren door verschillende vormen van online marketing in te zetten. In dit artikel zal ik meer vertellen over hoe je hoger in Google komt te staan door SEO.

SEO, wat is het eigenlijk?

SEO staat letterlijk voor Search Engine Optimalization. Dit wil dus zeggen het optimaliseren van jouw website om zo hoger in de zoekmachines te komen. Je kan je website hoger laten ranken in de zoekmachines op verschillende keywords en met verschillende pagina’s. SEO is niet iets wat je zomaar kan aanzetten of kan kopen. Het is een langetermijnproces waarin je jouw website zo optimaliseert dat het autoriteit uitstraalt en ook gebruiksvriendelijk is. Je kan zelf aan je SEO werken, maar je kan het ook uitbesteden aan een bedrijf zoals Mad Pack.

Waarom is SEO belangrijk?

SEO is belangrijk omdat steeds meer aankopen via internet worden gedaan. Het is voor bedrijven dus heel fijn om hoog in de zoekmachines te staan, zo komt er meer organisch verkeer naar je website en kom je in aanraking met meer en meer potentiele klanten.

Hoe kan ik mijn SEO verbeteren?

Zoals de meeste marketeers wel weten brengt Google eigenlijk niks naar buiten over hoe mensen hun website zo kunnen inrichten om beter te ranken. Wel geven ze af en toe wat tips over dingen die je wel en niet moet doen. De algoritmes van Google gebruiken honderden factoren om een website te ranken. Mensen speculeren vaak over de effecten die bepaalde handelingen hebben. Ook hebben veel mensen onderzoek gedaan naar SEO. Uit deze onderzoeken kwamen drie richtlijnen voor het verbeteren van je SEO:

  • De techniek van je website moet goed zijn. De website moet bij de lezer passen en gebruiksvriendelijk zijn. Is er bijvoorbeeld een sitemap?
  • De content op de website moet goed zijn. Het moet de bezoeker helpen en eventueel zijn vragen beantwoorden. Het is belangrijk dat de informatie relevant, waardevol en niet gekopieerd is.
  • De website moet autoriteit uitstralen. Wanneer er bijvoorbeeld veel linkjes naar jouw website komen, ziet Google dit. Er wordt dan veel over de website gepraat en de website straalt autoriteit uit.

Wil je hulp met jouw SEO en wil je hoger in Google komen? Neem dan een kijkje op  www.madpack.works voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *