Websites: zelf bouwen of uitbesteden?

Websites: zelf bouwen of uitbesteden?

Als u van plan bent om uw eigen website op te zetten, kunt u twee dingen doen. U kunt het uitbesteden of het heft in eigen handen nemen en dus zelf aan de slag gaan. Als u geld wilt besparen, is de tweede optie misschien het beste. Met WordPress kunt u zelf websites opzetten en onderhouden. Het programma is alleen niet altijd even begrijpelijk en het is daarom soms best lastig om uw wensen te realiseren. Aan de andere kant weet u van professionals zeker dat ze weten wat ze doen. Wat moet u nu kiezen?

WordPress voor dummies

U kunt online heel veel WordPress handleidingen vinden. Deze handleidingen kunnen u introduceren in de wereld van WordPress plugins, webdesign en optimalisatie. U kunt vervolgens zelf aan de slag. Het voordeel van uw eigen website bouwen, is dat het goedkoper is dan uitbesteden. Ook kunt u, als u de kunst eenmaal door heeft, de lay-out van de website zelf thuis totaal omgooien op het moment dat u daar zin in heeft.

Website professionals

Professionele websitebouwers weten wat ze doen. Ze hebben veel ervaring en ze kunnen de website precies aan uw wensen aanpassen, daar waar u misschien meer concessies moet doen als u hem zelf bouwt. U weet uiteindelijk wel zeker dat ze in staat zijn om wat representatiefs te bouwen. Ook kunnen professionele bouwers u laten zien hoe u snel aanpassingen kunt doen aan de website. Daardoor kunt u wel altijd zelf gemakkelijk inhoudelijke zaken veranderen en kleine aanpassingen doen.

Conclusie

Of u uiteindelijk kiest voor een websitebouwer of zelf aan de slag gaat, is heel erg afhankelijk van uw eigen voorkeur. Vindt u het leuk om nieuwe dingen te leren en bent u technisch aangelegd? Misschien is het dan wel interessant om een cursus WordPress te volgen en u te verdiepen in het onderwerp. Als u atechnisch bent is dit misschien een wat minder geschikte optie. Het is hoe dan ook wel aan te raden om hulp in te schakelen. WordPress is magisch, maar soms ook behoorlijk frustrerend om mee te werken als u geen idee heeft wat u precies doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *